Wat is een Thermomix?

De kans dat je nog nooit van een Thermomix hebt gehoord is best groot. In Nederland zie deze keukenhulp nog niet vaak op het aanrechtblad staan. Dit in tegenstelling tot in andere Europese landen zoals Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Polen. Maar ook in bijvoorbeeld Australië hebben veel gezinnen er een in huis. Het is de hoogste tijd om deze keukenprins ook in Nederland onder de aandacht te brengen!

Want de Thermomix is een ideale keuken-machine die de manier waarop je kookt zal veranderen. Het is een combinatie van een zeer accurate weegschaal, een blender, mixer, stoomoven, soep-, yoghurtmaker, rijstkoker en zo’n beetje alle pannen en keuken gereedschap die je in je keukenkastjes en keukenlades hebt liggen. Dit veelzijdig kooktoestel is in staat om te bakken, sudderen, stomen, verwarmen, koken, en mixen, waardoor het lijkt alsof je een chef-kok hebt ingehuurd.

De nieuwste versie van het toestel dateert uit 2019, toen kwam de TM6 met weer extra toegevoegde functies: slow cooking, sous-vide en karameliseren. Dankzij alle geavanceerde technieken verandert de Thermomix jouw standaard eetgewoontes en transformeert jouw traditionele manier van koken naar het digitale tijdperk van de 21ste eeuw. Want via het speciaal voor de Thermomix ontworpen platform Cookidoo heb je via wifi toegang tot wel 40.000 recepten van over de hele wereld. Kies via het touchscreen een recept uit en de Thermomix zal je via het stap voor stap begeleiden bij het klaarmaken van het recept.