Thermomix

Wat is en kan een Thermomix?

Een vraag waar je heel makkelijk een antwoord op kan geven: hij kan bijna alles! Het is een multifunctionele keukenmachine die 16 functies in een apparaat combineert. Door deze uitgebreide functies worden heel wat andere apparaten in de keuken overbodig. Sapcentrifuge, (staaf)mixer, rasp, eierkoker, waterkoker, foodprocessor en weegschaal zijn maar enkele voorbeelden van apparaten die je niet meer nodig hebt.

Maar even concreet, wat kan hij allemaal? Daar gaan we: wegen, mixen, pureren, roeren, hakken, malen, kneden, verwarmen, opkloppen, stomen, emulgeren, koken, sous vide koken, slow cooking, fermenteren en werken op hoge temperatuur. Allemaal heel fijn en handig dat dit met een enkel keukenapparaat kan.

Maar wat de Thermomix naar mijn mening echt uniek maakt is de mogelijkheid om via het touchscreen te koken. Je hebt via het speciaal voor de Thermomix ontwikkeld platform Cookidoo de beschikking over 40.000 recepten van over de hele wereld. Je hebt via een app ook op je telefoon of tablet toegang tot deze recepten. Kies een recept uit en de Thermomix laat op het scherm stap voor sta zien wat je moet doen. Zelfs een onervaren kok kan op deze manier een lekkere maaltijd klaarmaken, mislukken kan eigenlijk niet!

Foto’s via Thermomix