Nieuw jaar, nieuwe missie: WOONwebwinkelen start in 2021 ook een beetje als KOOKwebwinkelen!

Een jaar lang pauze wat betreft WOONwebwinkelen, een jaar lang om nieuwe dingen te ontdekken en inspiratie op te doen. En dat laatste is gelukt want via een vriendin kwam ik in aanraking met een Thermomix. ‘Wat is dat nou weer’ hoor ik je denken. Precies dezelfde reactie als ik had toen ze me vertelde over haar keukenprins.

Thermomix

‘Het is een hulpmiddel voor in de keuken die alles kan: koken, hakken, wegen, malen, kloppen, roeren, stomen, verwarmen, fermenteren, (…)’ vertelde ze. Oké, dat is dus niets voor mij dacht ik meteen. Ik hou helemaal niet van koken. Sterker nog, ik heb er een hekel aan om in de keuken te staan. ‘Nee, dat is nou het leuke, de Thermomix is er juist ook voor mensen die helemaal niet kunnen koken. Er zit WiFi ingebouwd waarmee je toegang hebt tot tienduizenden recepten van over de hele wereld. Je kiest een recept en de Thermomix vertelt je stap voor stap wat je moet doen. Het kan gewoon niet mislukken!’. Dat klonk me als muziek in de oren.Zeker toen ik dat ook nog eens hoorde van een professional, meester patissier Robèrt van Beckhoven bekend van Heel Holland Bakt.

Ook Robèrt is dus laaiend enthousiast over de Thermomix. “Een Thermomix is voor mensen die niet kunnen koken of juist heel professioneel kunnen koken”. Hij noemt de Thermomix in bovenstaand filmpje dan ook niet voor niets “het neusje van de zalm” onder de keukenapparatuur!

Mijn interesse was gewekt en na een demonstratie was ik overtuigd. Dit apparaat is super, hij heeft zelfs mij met in glimlach in de keuken gekregen. Want de Thermomix is een keukenhulp die alle onmisbare keukenapparaten combineert in één toestel. Hij bestaat uit een roestvrij stalen kan met een verwarmingselement en een mes dat kan snijden, mixen of roeren afhankelijk van de ingestelde snelheid, warmte en richting waarin je het mes laat draaien.

Het is een multifunctioneel apparaat waardoor je zin krijgt om culinair te experimenteren. Ben je nieuwsgierig naar de Thermomix, wat hij allemaal kan en naar recepten die je klaarmaakt met behulp van de Thermomix? Klik dan op de tabjes THERMOMIX en RECEPTEN, regelmatig worden er nieuwe recepten geplaatst. Let’s go Thermomix!

Foto’s via Thermomix