Heerlijk als het koud is: warme chocolademelk!

Koud weer roept om lekkere warme chocolademelk! En dan natuurlijk de wel zelf gemaakte. Hoe je de perfecte chocolademelk met echte chocolade maakt en chocolademelk met een paar verrassende twists weten ze precies bij Cook&Co!

chocolademelk

Voor een heerlijke chocolademelk neemt je hele warme, maar niet kokende melk. De melk meng je met favoriete, gesmolten melk of pure chocolade. Je kunt eventueel ook een lepeltje cacaopoeder toevoegen voor een extra intense smaak. Heel handig is het om de melkopschuimer te gebruiken om je melk op te warmen. Niet alleen makkelijk, maar je krijgt ook een mooie schuimlaag. Bij Cook&Co kan je zo’n handige melkopschuimer bestellen.

choco-marshmellow

Kies voor een verrassende twist eens voor witte chocolade. Je krijgt dan een volledig witte chocolademelk, heerlijk met een flinke toef slagroom. Of doe er wat witte marshmallows bij voor extra smaak én om de witte kleur te versterken. De hieronder afgebeelde mok van VTwonen verkopen ze bij Cook&Co, hij maakt het plaatje compleet.

beker-vt-wonen

Hou je van een beetje pit? Kies de donkerste chocolade die je kunt vinden en voeg een beetje rode peper aan de melk toe wanneer je deze verwarmt. Giet de melk door een zeef over de gesmolten pure chocolade in mooie dubbelwandige glazen van Cook&Co. Deze zien er niet alleen fantastisch uit, maar houden je chocolademelk ook langer warm.

koffie-caremel

Tot slot een tip voor echte genieters: maak eens salted caramel chocolademelk. Koop of maak gezouten karamel en smelt een beetje door je melk. Lepel ook wat extra van deze saus over je toef slagroom. Dat wordt echt genieten tijdens deze koude dagen!

Via Cook&Co.