Odesi: unieke meubels van Nederlandse topontwerpers

Je huis, waar je geniet van een omgeving die bij je past: puur, echt en vooral mooi. Hiervoor gaan ze bij Odesi terug naar de oorsprong. De ontwerpers van Odesi werken met echte materialen. Ze houden van kunst, maar niet van kunstmatig.

Een Odesi meubel is daarom ontworpen met een scherp oog voor puurheid en authenticiteit. Dat zie je en dat voel je. Geïnspireerd door de natuur, gecreëerd door mensen. Odesi introduceerde onlangs twee nieuwe lampen: model Flower en model Satorini.

Flower, ontworpen door Djanim Fabian van der Schalk, is een speelse bloemvormige lamp die helemaal uit bamboe is gemaakt. Het bloemvormige design bestaat uit vele losse bladen die zijn gemaakt van massief bamboehout.

Stuk voor stuk buigen ze vanuit hun kleurrijke kern de wereld in, net zoals de meeldraden van een bloem. Door zijn kleur laat Flower zich uitstekend combineren met een tafel van Odesi.

Lamp Satori is een ingenieuze creatie van Daniël Hulsbergen. Ondanks zijn flinke formaat is de lamp door zijn unieke materiaal de lichtste in zijn soort te noemen.

Het geheim zit in het materiaal: 100% balsahout, de lichtste houtsoort op aarde en daarom favoriet bij bouwers van model zweefvliegtuigen. Een blokje van één kubieke centimeter is al ruim zeven keer zo licht als een dobbelsteen.

Foto’s via Odesi.