Aan Bronco heb je een trouw (en design) lichtpuntje!

Heeft je huisje nog een beestje nodig? Met de Bronco heb je er een trouw lichtpuntje bij! Bronco is een ontwerp van Castor Bours, een van de ontwerpers waarmee Odesi, Dutch Design Online, samenwerkt.

Het uitgangspunt voor deze sympathieke hondenlamp is het gegeven dat wij bijna niet meer zonder stroom kunnen. We zijn er afhankelijk van geworden en het houdt ons in zekere zin aan de lijn. Evenals Bronco die met zijn snoer vast zit aan het stopcontact.

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een geweldig leuk ontwerp! Het stalen frame heeft een iconische vorm van een vrolijke hond. De finishing touch is de leren halsband waarmee hij vast aan het snoer zit.

De kap van de Bronco wordt gemaakt van hoogwaardig chintz, een katoenen textiel. Het frame is van roestvrij staal met een witte of zwarte coating. Castor studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven en nog altijd opereert hij vanuit de lichtstad.

Als bekroning op de succesvolle witte versie bracht Odesi dit jaar ook een zwarte variant van de Bronco uit.

Odesi brengt een unieke groep van Nederlandse ontwerpers bijeen. Kijk voor meer informatie hierover en over lamp Bronco op de website van Odesi (vul daarvoor Bronco in bij de zoekfunctie op de website van Odesi).

Foto’s via Odesi.